søndag den 2. oktober 2011

Banker og inkassofirmaer hjælper dig IKKE

Det var allerede i starten af 2010 at jeg skrev artiklen "Generel praksis i danske banker", og siden blev det afsløret, at Finansrådet IKKE havde modtaget nogen klager over denne praksis når folk blev nægtet oprettelse af en nem-konto/lønkonto i strid med lovgivningen.

Folk der læste med på denne blog havde ingen undskyldning for ikke at klage.

Ganske som bankerne ikke overholder gældende lov, så er det også tankevækkende, at mange inkassoselskaber heller ikke hjælper sine kunder. Når jeg hjælper folk med deres selvangivelse opdager jeg gentagne gange, at de bliver overraskede over, at de ikke har fået en årsoversigt over indbetalinger på afdrag. Der er renter (som er fradragsberettigede) involverede...

Sjovt nok tager de gerne imod dit cpr-nummer for at oprette dine afdrag via PBS, og flere tager også imod din e-mailadresse, men udsender IKKE en årsoversigt.

Dette er overraskende, for der kunne komme godt skred i folks indbetalinger på disse udeståender hvis de opdagede, at de faktisk også fik en rentefordel af at få sat gang i rekonstruktionen af deres økonomi.

Når du derfor har skubbet tingene foran dig som en kæmpe snebold, så var det måske på tide at lære lidt af både Luksusfælden på TV3, men også denne blog. Se at få læst alle artiklerne, og se at komme i gang med at få fjernet dine gældsposter. Det er første væsentlige skridt at starte processen. Derefter bliver det hele altså en del nemmere når først du får et overblik over dine rettigheder.

God søndag til alle. :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar