søndag den 1. januar 2017

En ny måde at tænke på...

mand-sender-fire-ton-moenter-til-bilulykke-ofre
Først og fremmest Godt nytår til alle, og velkommen til 2017. Et nytår byder ofte på et tilbageblik på året, der gik, men også en chance for at finde en ny måde at tænke på. Mange bemærker et skifte i deres økonomi. Et nyt fradrag og måske også en ny trækprocent.


Fredagen (30. december 2016) var sidste bankdag, og sidste chance hvis man ville smide penge ind på sin pensionsopsparing. Nu er det ikke nødvendigvis formuer, der præger økonomien hos dem, der læser denne blog - men blot en vigtig detalje at kende.

Der er grænser for alle aktiviteter, og kalenderåret er en fast ramme omkring mange menneskers økonomi.

Hvis man gerne vil skabe et overskud, så er et godt princip, at du kun må bruge 99 øre hver gang du tjener en krone. Det giver ikke den store opsparing, men det giver i hvert fald en sundere økonomi end dem som bruger 1 krone hver gang de tjener den halve krone. :-)

20. december udgav jeg et nyt regneark til læserne kunne lægge et budget, og der er en vigtig pointe med at lave et budget. Den første vigtige pointe er overblikket. Den anden vigtige pointe er, at det er meget nemmere at ændre sine udgifter når først du har fået syn for sagen.

Faste læsere vil huske, at jeg ofte fremhæver LuksusfældenTV3. I den programserie er det ofte en opvågning for dem, som skal hjælpes, når pengene lægges op på bordet i de enkelte rubrikker. Det viser sig, at mange ikke har sammensat tallene, og det kan godt undre ganske voldsomt.

Hvis man måned efter måned lever fra udbetaling til udbetaling, og er fladt på røven den sidste uge i måneden (eller mere!), så burde man for længst have gjort noget ved situationen.

Ja, beklager, men man kan ikke kurere en lungebetændelse med nougat og fine ord. Det personlige ansvar for at sætte tæring efter næring ER et alle bør tage alvorligt.

Lad 2017 være året hvor økonomien tages alvorligt, og nyd, at overblikket bliver bedre, så roen kan sænke sig, når økonomi er noget som bare kører for dig.

Held og lykke og Godt nytår. :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar