tirsdag den 16. september 2008

Tag kontrol

Bloggens titel "Genfind kontrollen over dine penge" indeholder nøglen til succes: tag kontrol. Vær AKTIV. Skab en situation for dig selv og dine familiemedlemmer som er til at leve med.

Forskel på gældsposter
De fleste vil for længst have opdaget at gæld til det offentlige er noget af det værste du kan have. De vil have deres penge, og uanset om du lander med et rådighedsbeløb langt under almindeligt bistandsniveau så er der intet at gøre, hvis ikke du sørger for at holde en meget skarp og præcis kurs. Særligt handler det om at have styr på de afdrag du allerede har, og at insistsre på, at dine retskrav bliver overholdt.

Du vil finde at mange er særdeles kreative. Udgangspunktet er gerne 7% af netto-indtjening, og i de fleste tilfælde er det værd at tage imod, men du kan faktisk forhandle dig frem til bedre vilkår. Dels kan du handle om renteprocenten men du kan også få denne procent ned imod at tilbyde at betale via PBS. Det kan normalt ikke lade sig gøre, men det er ikke dit problem. Så kan du i det mindste foreslå et lignende beløb og spare gebyrer ved at huske at betale til tiden.

Det samme gælder privat gæld. Når firmaet får et forslag på afdrag (f.eks. 6 rater), og i stedet tilbyder dig at betale ad 3 gange, så afvis forslaget, og forklar, at du i fogedretten vil få lov til at betale samme gæld ad 10 gange. Forklar desuden at den kvittering du har fået på mailen vil blive brugt til at kræve, at firmaet selv betaler retsgebyret hvis de smider dig i fogedretten når du selv er kommet med et forslag som er bedre end fogedretten.

Dette, og mange flere ting vil du kunne læse mere om her på bloggen i kommende artikler.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar