søndag den 27. januar 2013

Ekstra indtjening kun en del af løsningen

Jeg har undret mig en del over, at så få skriver kommentarer. Faktisk er det kun folk der vil smide spam der kommenterer. I en tidsalder hvor krisen har fæstnet sig hos rigtig mange ville jeg have troet, at folk var mere nysgerrige i forhold til det at genfinde kontrollen med deres penge.

Jeg fortsætter dog skrivningen fordi jeg gerne vil dele min viden med folk, så de ikke har nogen undskyldning for at sige, at de ikke kan finde information om emnet. :-)


Når folk er i økonomiske vanskeligheder er det ofte svært at skabe sig et overblik. Det har alle set på Luksusfælden på TV3. Værst af alt er, at nogle ligefrem er stolte af ikke at have kontrol over deres økonomi. Det så vi blandt andet i et afsnit af Dagens mand på TV2 hvor Fetterlein deltog. Pigerne var ellevilde, og en af dem kom ligefrem med kommentaren: "Han er da lækker, og vi har noget til fælles, for jeg har heller ikke styr på mine penge."

Det er ren Amalie!

Hvis din økonomi skranter er én løsning at øge din indtjening. Enten via et vikarbureau hvor du f.eks. kan tage aftenvagter mens du er i almindeligt 8-16 job. Men det virker kun hvis du bruger den ekstra indtjening til at afvikle gæld. Hvis du øger dit forbrug er du jo lige vidt.

Som du sikkert allerede nu har gættet, er den gode løsning også at få kigget på dine UDGIFTER.

Der er mange ting at kigge på. Her er blot nogle enkelte punkter til at danne lidt inspiration for gennemgangen af dit budget:
  • Huslejen - kunne du finde en billigere bolig?
    Det er jo ikke altid nødvendigt at bo lige i centrum af byen, og det kunne jo være du inderst inde godt er klar over, at du bruger for mange penge på boligudgifter. En god tommelfingerregel er, at en bolig der suger mere end 25% af din nettoløn kan blive en belastning hvis du mister dit job. Du kan lige så godt tænke fornuftigt, og hvem ved om ikke du måske kan få en større bolig til en billigere penge hvis du er ærlig nok til at undersøge markedet.
  • Behøver du fastnet-telefon? De fleste er gået over til mobiltelefoni, og hvis du bruger et af de dyre selskaber bruger du måske en del unødvendige penge på området hvor du måske fik mere for dine penge ved en af de store taletidspakker med 11 eller 16 timer hos f.eks. M1.
  • Bredbåndet. Får du den hastighed du bliver lovet? Hvis ikke så ring til supporten, og se om ikke du kunne opnå en fair rabat. Det betaler sig at være fræk, og hvis du ved, at et andet selskab tilbyder samme båndbredde til en anden pris, kunne du jo nævne du overvejede at skifte selskab. Måske får du et tilbud du ikke kan afslå uden det koster dig andet end et par minutter på telefonen hvor du stålfast stiller kravene...
  • Læs tilbudsaviserne grundigt. Der er ofte mange penge at spare ved at huske hvor de gode tilbud er. Hvis du alligevel kører forbi en Aldi eller Lidl på vejen hjem kunne du godt omlægge dine køb og spare rigtig mange penge uden at bruge ekstra benzin...
  • Vent med de store køb til de er på tilbud i f.eks. Elgiganten. Der er mange penge at spare ved at planlægge indkøb af større ting ud fra de tilbudsrotationer, og mon ikke du kunne vente en måned med at købe nyt komfur? Det samme gælder stereoanlæg og tv. Undgå dyre forsikringstilkøb som alligevel ofte er spild af penge...

Jeg håber ovenstående kan inspirere dig, og husk: kommentarfeltet bider ikke! :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar