fredag den 26. januar 2018

Mad på kredit i Coop - et skråplan

Nyheden om, at man nu skulle kunne oprette en såkaldt madkonto hos Coop med en påstået rentefri kredit op til 1.000,- er noget af en overraskelse. Man bør nok, som Forbrugerrådet Tænk anbefaler, spænde livremmen ind og få styr på sit budget, hvis ikke man har mad til hele måneden.Det BURDE jo være første advarselstegn på, at der er noget rivende galt, når man ikke har penge til HELE måneden. :-)

Faste læsere vil huske, at jeg tidligere har nævnt LuksusfældenTV3. I nogle af afsnittene er nogle af deltagernes forklaringer jo helt på månen, og de trailere, der allerede nu sendes indikerer også, at det ikke står spor bedre til med holdningerne hos nogle af de mennesker, som deltager.

Det er det rene pip at indgå i en kreditordning med en butikskæde, hvor man - ifølge nyheden gengivet fra BT - ikke kender de omkostninger, der kan være forbundet med en misligholdelse. Hvis man i forvejen er så meget på spanden, at man enten overvejer kviklån eller en sådan madkonto, så SKAL man reagere.

Det nytter ikke noget at udsætte hvad man kan få styr på nu - og faktisk BURDE have taget fat på for længe siden, vel? :-)

Det bliver interessant at se hvordan medierne vil behandle Coops nye tiltag, for man forstår godt, at de vil reagere på en nedgang i salget på ca. 7% i den sidste uge af måneden, men det var tankevækkende at læse, at Forbrugerombudsmanden først tager sig af sager, når der kommer konkrete klager.

Vi kan jo allerede se, at en fastfood-kæde som Just-Eat - imod alle regler siden den nye regel om ikke at måtte opkræve kortgebyr siden 1. januar 2018 - nu kalder kortgebyret for et håndteringsgebyr. Det gør de i håbet om, at folk ikke reagerer på et gebyr på under en femmer, men der er stadig tale om rigtig dårlig markedsføring, fordi det er en uærlig omgåelse af reglerne, og man i stedet kunne have tilknyttet en lodtrækning hvor månedens deltagere f.eks. kunne vinde et gavekort, og et fast håndteringsgebyr således ville fungere langt bedre i kundernes bevidsthed. Nu risikerer Just-Eat ganske enkelt, at folk holder øje med at købe via deres service - og så er de lige vidt...

God weekend herfra. :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar